Mindfulness

Mindfulness ‘Leven met volle aandacht’.

De meeste mensen leven constant in hun hoofd, een hoofd vol gedachten. Echter deze gedachten  gaan vaak over het verleden ‘he had ik dit nou maar gezegd’ of juist de toekomst ‘als ik straks thuis ben, moet ik even snel iets eten, want ik wil zo nog sporten en ohja niet vergeten de oppas te regelen voor morgenavond’. Echter door al deze gedachten missen we juist vaak het huidige moment, het heden, de ervaring van de situatie waar we ons NU in begeven.

 

Wat brengt dat NU ons dan eigenlijk?

Uit het voorbeeld hierboven, zou de Mindfull ervaring onderweg naar huis er zo uit kunnen zien: Je bent je bewust van de route die je naar huis rijdt, het veranderende landschap, het gebrom van de motor, je voelt de warmte van de kachel langs je gezicht of armen stromen. Je ervaart bewuster de hobbels in de weg, of wellicht de klanken van de radio. Kortom je zit met volle aandacht in de beleving van de autorit naar huis, volledig in het nu en dat is mindfulness.

Vanuit deze houding is er van binnen een voelbare stilte van puur aanwezig zijn, wat niet is vertroebeld door gedachten. Ikzelf ervaar dit als een gevoel van rust en verbondenheid met mezelf en alles om me heen. In deze tijd met veel snelheid en prikkels en vaak (hoge) verwachtingen van onszelf, onze omgeving en ons eigen kunnen is een gevoel van rust en verbondenheid zeer welkom.

 

Waarom mindfulness in de haptotherapiepraktijk?

Voor mij zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door mindfulness consistenter te beoefenen, heeft dit mij nog veel meer verdieping gebracht in de bewustwording en erkenning van mijn eigen gevoelsbeleving.  Het bewuster richten van je aandacht (los van oordelen en verwachtingen) maakt het mogelijk om nog helderder te kunnen waarnemen wat er zoal gevoeld mag worden. Het creeert een open, nieuwsgierige blik in het ervaren van datgene wat er toch al is!

 

Voordelen van de toepassing van Mindfulness in je leven:

  • Stress verlagend
  • Maakt productiever
  • Grotere focus en dus tijdbesparend
  • Meer bewust genieten doordoor grotere geluksbeleving
  • Leert je om in elke situatie de ‘silver lining’ te blijven zien
  • Leert je de kleine dingen te zien en waarderen
  • Geeft een open en milde blik naar oude, soms hardnekkiger patronen
  • Minder interne strijd
  • Rust

Training 2024

Ook de 8-weekse Mindfulness(MBSR) voor het tweede kwartaal is gepland. Deze start op vrijdagochtend 17 mei 2024 van 9.00 tot 11.00 uur. De data zijn als volgt:17,24, 31 mei, 07, 14, 21, 28 juni & 5 juli.

 

De investering voor deze 8-weekse training bedraagt € 499,- (Incl. BTW). Wegens lidmaatschap bij de VVM (Vereniging voor Mindfulness) is vergoeding bij steeds meer verzekeraars mogelijk. Zit je teveel in je hoofd en wil je juist meer aandacht hebben voor het hier en nu, meld je aan via onderstaande link:

 

 

Meditatie ochtenden    

In het verlengde van de training, zal er 2024 gestart worden met een maandelijkse meditatie ochtend. Elke laatste zondag van de maand (M.u.v. vakanties/feestdagen), is er een tijd en plek om echt even in te checken bij jezelf. Bij meditatie gaat het niet om het vinden van de perfecte staat van rust en stilte, maar om consistent te blijven oefenen met het terug brengen van je aandacht naar het hier en nu. Juist ook in tijden van onrust en drukte. Want het is zeker niet gek, dat jij je focus af en toe wat kwijt raakt, maar denk je eraan om het weer op te pakken? Deze ochtenden zijn gecreëerd om op een laagdrempelige manier kennis te maken met meditatie, het weer op te pakken, een vast moment te hebben om weer in te checken en te verbinden met gelijkgestemden. Ervaring met meditatie is dus niet nodig. Het overzicht voor met de data vind je hieronder. Investering €18,- per keer, inclusief een kopje thee ter afsluiting.

 

Zondagen van 9.30 tot 11.30 uur
jan feb mrt
28 18 24
apr mei jun
28 26 30
jul aug sep
- - 29
okt nov dec
27 24 29