Haptotherapie

Is een therapievorm die gebaseerd is op de haptonomie. Dit is de leer van het voelen. Om inzicht in jezelf of in je klachten te krijgen is praten zinvol, om daarnaast ook het lichaam als informatiebron te gebruiken is minstens zo zinvol.

 

Door een gebrek aan affectief (gevoels) contact in je leven of door lastige dingen die je mee maakt kan de balans tussen je gevoel en verstand soms wat zoek raken. Soms zelfs zo erg dat je alleen nog maar in je denken vastzit en kwijt bent wat je nou werkelijk voelt.Hierin ligt het gevaar dat je wat in het overleven terecht komt. Wat op korte termijn soms even heel handig kan zijn, maar wat op langere termijn voor psychische en lichamelijke klachten kan zorgen. 

 

Door middel van gesprek, oefeningen in de ruimte en werken aan de behandelbank met aanraking proberen we inzicht te krijgen in jouw voelen en daarmee inzicht in jouw patronen waarom jij doet zoals je doet. Van daaruit ontstaan weer mogelijkheden om dingen eventueel anders te bekijken of aan te pakken.

 

Voor wie?

Haptotherapie is breed inzetbaar in verschillende situaties. Eventueel ook in combinatie met andere vormen van therapie. In mijn praktijk richt ik mij op volwassenen met klachten van overbelasting/burn-out, stress, angst, somberheid of psychosomatische spanningsklachten.

Daarnaast kun je hier ook terecht voor persoonlijke ontwikkeling. Misschien heb je behoefte aan wat meer verdieping in je leven en zou Haptotherapie een manier kunnen zijn welke je weer tot nieuwe inzichten en mogelijkheden brengt.